سوالات حقوقی خود را به صورت تلفنی و یا متنی از وکلا و کارشناسان آنلاین ما بپرسید
  • خانه
  • درخواست تنظیم دادخواست حقوقی

تنظیم دادخواست حقوقی

تنظیم دادخواست حقوقی توسط وکیل مجرب و متخصص به صورت آنلاین با هزینه ای معقول

تنظیم دادخواست حقوقی

همه موضوعات حقوقی و ملکی همه موضوعات دعاوی خانوادگی دادخواست امور حسبی شامل : انحصار وراثت و تحریر و تقسیم ترکه و..
افزودن فایل
مبلغ قابل پرداخت

تومان

تنظیم دادخواست

دادخواست حقوقی یک ابزار مهم و حیاتی در سیستم حقوقی کشور ایران است که این امکان را برای افراد می دهد تا ادعا، مطالبات و اختلافات خود را در یک فرم مخصوص تنظیم و به دادگاه ارائه دهند. دادخواست از بخش های مختلف تشکیل شده است که باید به صورت دقیق و بدون اشتباه توسط خود شخص یا وکیل او تنظیم شود. هر گونه اشتباه در نوشتن دادخواست باعث رد دادخواست توسط دادگاه می شود. به همین دلیل مشاوره و راهنمایی گرفتن از وکلا و مشاوران خبره باعث می شود شما به نتیجه دلخواه خود برسید.

انواع دادخواست

دادخواست از جهت موضوعات مورد رسیدگی و همچنین مراجع صالح به رسیدگی انواع مختلفی دارد. در زیر به توضیح برخی از انواع دادخواست پرداخته ایم که عبارتند از:

  • دادخواست بدوی: خواسته ای که خواهان به دادگاه بدوی، جهت رسیدگی و صدور رأی تقدیم می کند. در حقیقت رسیدگی در این مرحله آغاز می شود.
  • دادخواست تجدیدنظر: حکمی که از دادگاه بدوی صادر می شود در مدت زمان مقرر شده در قانون، به موجب این دادخواست مورد رسیدگی مجدد قرار می گیرد.
  • دادخواست واخواهی: این دادخواست نسبت به رأی غیابی می باشد که در این صورت محکوم علیه غایب در جلسه رسیدگی، به موجب آن نسبت به رأی صادر شده می تواند اعتراض کند.
  • دادخواست طاری: چنانچه به دنبال طرح دعوای اصلی یکی از طرفین، دعوایی را مطرح کند که منشأ یکسانی با دعوای اصلی داشته باشد باید دادخواست طاری ارائه کند.
  • دادخواست اضافی: اگر در جریان رسیدگی به دعوای اصلی، دعوایی از طرف خواهان که هیچ ارتباطی با دعوای اصلی نداشته باشد مطرح گردد باید دادخواست اضافی تنظیم شود.
  • دادخواست متقابل: دعوایی که ارتباط مستقیمی با دعوای اصلی دارد و از طرف خوانده مطرح می شود باید طی دادخواست متقابل به دادگاه تقدیم شود.
  • دادخواست جلب ثالث: هر یک از طرفین دعوا وقتی حضور شخص ثالث در دادگاه را برای حصول نتیجه موثر تشخیص دهند می توانند این درخواست را به دادگاه ارائه بدهند.
  • دادخواست ورود ثالث: اگر شخص ثالثی غیر از اصحاب دعوا تشخیص دهد که با ورودش به این دعوا تکلیف آن مشخص می شود می تواند درخواست ورود ثالث بدهد.
  • دادخواست فرجام خواهی: این دادخواست در جهت مطابقت یا عدم مطابقت رأی صادر شده با موازین قانونی و شرعی خواسته می شود.
  • دادخواست اعسار: در دعاوی مالی، وقتی کسی بدهکار است و توانایی پرداخت بدهی هایش را ندارد می تواند درخواست اعسار به دادگاه بدهد.
  • دادخواست مطالبه مهریه: وقتی زوجین در زندگی مشترک به اختلاف برمی خورند زوجه می تواند از طریق دادگاه مطالبه مهریه کند.

تنظیم دادخواست یعنی چه؟

برای رسیدگی به هر اختلاف و دعوایی در دادگاه حقوقی، ابتدا باید خواسته و مطالبات در کاغذ مخصوصی که دادخواست نام دارد تنظیم و به مراجع قضایی ارائه شود. این دادخواست در دادگاه مورد رسیدگی و صدور حکم قرار می گیرد. اما دادخواست چیست؟ دادخواست برگه ی چاپی مخصوص از پیش تنظیم شده است که توسط قوه قضاییه در اختیار مردم قرار می گیرد تا به وسیله ی آن دادخواهی خود را به دادگاه ارائه دهند. در واقع سندی است که به موجب آن از دادگاه صالح، تقاضای رسیدگی به دعوای حقوقی می شود. دادخواست از دو کلمه داد به معنای عدل و انصاف، و خواست به معنای درخواست یا تقاضا تشکیل شده است. از نظر شکل و ظاهر دادخواست ورقه ای است به زبان فارسی، که 5 ستون دارد که توسط خواهان باید تکمیل شود. در واقع این خواهان است که علیه خوانده طرح دعوا می کند از دادگاه درخواست رسیدگی و اتخاذ تصمیم می نماید. بنابراین در ستون اول ابتدا مشخصات خواهان در برگه دادخواست خواسته شده است. در ستون دوم مشخصات خوانده باید به طور کامل نوشته شود. در ستون سوم اگر خواهان وکیل داشته باشد مشخصات وکیل باید نوشته شود. در ستون چهارم خواسته ای که خواهان از دادگاه دارد باید قید کند و بهای خواسته و میزان دقیق آن باید نوشته شود. در ستون پنجم خواهان هر دلیل و مدرکی که برای ادعای خود دارد باید قید کند و در آخر باید امضاء یا اثر انگشت بزند. به عبارت دقیق تر برای طرح دعوای حقوقی، تنظیم دادخواست و به ثبت رساندن آن در دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی لازم است چرا که بدون تنظیم آن دادگاه از وجود دعوایی مطلع نخواهد بود و در نتیجه به آن ترتیب اثر داده نخواهد شد. ماده 2 و 48 قانون آیین دادرسی مدنی بیانگر این مطلب است که بدون طرح دادخواست دادگاه حق رسیدگی به دعوایی را ندارد. برابر این قانون رسیدگی در دادگاه، مستلزم تنظیم دادخواست است. ضمنا متن دادخواست اهمیت زیادی دارد برای این که دادگاه مکلف است در چهارچوب موضوعی که از آن خواسته شده رسیدگی و رأی صادر کند.

تنظیم دادخواست توسط وکیل

اگر شخصی بخواهد علیه کسی دعوایی را مطرح کند باید دادخواست تنظیم و به دادگاه ارائه دهد. لازم است بدانید که تنظیم آن کار ساده ای نیست و نیار به دانش و تجربه حقوقی دارد. ابتدا باید درخواست در فرم های خاصی نوشته شود و اصول نگارشی خاصی را هم می طلبد. در چنین شرایطی تنظیم دادخواست توسط وکیل بسیار کارساز و مقرون به صرفه خواهد بود. اگر در وارد کردن اطلاعات خواسته شده در دادخواست اشتباهی صورت بگیرد نه تنها درخواست داده شده رد می شود بلکه تمام هزینه های گذاشته شده به هدر می رود. دادخواست به منزله شناسنامه دعوای مطرح شده در دادگاه است بنابراین اطلاعات درج شده در آن هر چقدر کامل تر و روشن تر باشد رسیدن به نتیجه میسرتر می شود. در واقع تصمیمات دادگاه به نکاتی که در دادخواست نوشته شده وابسته است. بنابراین سپردن تنظیم دادخواست به وکیل کاربلد، می تواند کار شما را راحت تر کند. سامانه جامعه حقوقی عدل بند، امکان ارائه خدمات حقوقی آنلاین را با داشتن مشاوران حقوقی و وکلای متخصص و مجرب به ارمغان آورده است. شما می توانید به صورت آنلاین با مراجعه به وب سایت اینترنتی https:adlband.com به این سامانه وارد شده و سوالات حقوقی خود را بپرسید ضمنا امکان ارائه خدمات حقوقی به صورت حضوری پس از دریافت نوبت اینترنتی هم وجود دارد. شما با خیال راحت می توانید برای تنظیم دادخواست خود مشاوره حقوقی عدل بند را انتخاب کنید.

مزایای تنظیم دادخواست توسط وکیل

بسیاری از افراد به دلیل عدم اشرافیت در قانون و پیچیده بودن برخی از دعواها در تنظیم دادخواست دچار مشکل می شوند. اشتباه در تنظیم آن باعث بازتاب منفی در دست یابی به حق و یا طولانی شدن روند رسیدگی می شود. نگارش دادخواست باید شفاف و دقیق باشد به طوری که قاضی با مطالعه آن به راحتی متوجه خواسته شما شود. بهتر است برای انجام کارهای حقوقی خود از جمله تنظیم دادخواست از وکلا و مشاوران حقوقی خبره و کاربلد بهره ببرید که به صورت دقیق و تخصصی شما را راهنمایی کنند. از جمله مزیت های تنظیم دادخواست توسط وکیل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اطمینان از مفاد دادخواست
  • اطمینان از حصول نتیجه
  • استناد به مواد قانونی و تبصره ها
  • جلوگیری از هدر رفتن وقت و انرژی
  • جلوگیری از دوباره کاری
  • صرفه جویی در هزینه
  • تسریع در فرآیند رسیدگی

تنظیم دادخواست حقوقی

در دعوای حقوقی وقتی که ادعایی دارید و احساس می کنید به شما ظلمی شده است می توانید حق خود را از طریق دادگاه با تنظیم دادخواست مطالبه کنید. دادخواست حاوی مشخصات اصحاب دعوا، شرح دقیق و مفصل موضوع مورد اختلاف، درخواست های حقوقی، حقوق مورد مطالبه، شواهد و دلایل می باشد. با تنظیم دادخواست طرفین حقوق و ادعاهای خود را مطرح می کنند دادگاه به آن ها رسیدگی می کند. در تنظیم دادخواست حقوقی، تهیه و نگارش آن یک کار اصولی و حقوقی است چرا که هر گونه اشتباه از جمله؛ اشتباه در تعداد خواندگان دعوا یا عنوان دقیق خواسته، باعث می شود دادخواست رد شود.

جمع بندی

وکیل و مشاور حقوقی، نقش بسیار مهمی در دعاوی و مسائل حقوقی ایفا می کند. با اصول نگارش حقوقی آشنایی کامل دارد همچنین به تمامی قوانین و مقررات اشرافیت دارد. می تواند به صورت دقیق و بدون اشتباه هر خاسته ای که شما داشته باشید تنظیم و به دادگاه ارائه دهد.


خدمات